..Tisdag..

Nikki har tänder på G, och det märks. Hon har alltid haft "ont" utav att få tänder, och denna gång är inget undantag. Diarré, feber, noll matlust, gråt och obefintlig sömn befinner vi oss i just nu. Natten till tisdag somnade jag inte innan 05:00, och när jag väl steg upp sved mina ögon rejält. En knapp timmas sömn kändes av, och jag var tvungen att försöka hålla mig produktiv under dagen för att inte somna ståendes. Bokstavligt talat!
Men med två energifyllda barn så är det inte så svårt att sysselsätta sig 😊 Och jag fick även gjort nödvändiga saker som att växla in pengar, betala räkningar och åka till biblioteket. Bibblan uppskattades av barnen, och när vi ändå var ute på vift så passade vi på att besöka Viskadalens gårdsglass. Vi har två glassälskande barn, och jag tror att Leah frågar varje dag om hon kan få glass. Kanske en bieffekt utav att hon har grannar som gärna bjuder henne på glass.
Så för att muntra upp den trötta mamman, och variera oss lite från de vardagliga glasspinnarna, fick det bli lyxigt god, närproducerad glass istället.
Och man blir aldrig besviken! Denna gång testade jag rabarberglassen. Rabarber kan aldrig gå fel!
Vi hade även turen att få stifta bekantskap med ett par veckor gamla kalvar. Dem förälskade sig Leah totalt i, och hon hade nog stått kvar där än idag om jag inte hade envisats med att få med henne hem efter en lång stund. Det krävdes stor övertalningsförmåga! Om glass ligger etta på hennes topp-tio-lista, så kommer djur tätt därefter. Det märks om inte annat med våra kattungar nu. De är så vana vid hennes ständiga uppmärksamhet att de inte ens reagerar längre när de får ta en åktur i dockvagnen eller bärs runt på lite varsom.
Vi överlevde vår trötta tisdag, som faktiskt blev rätt bra ändå. Och vi överlevde en lila trött onsdag - då med tröstätning utav jordgubbs och rabarberpaj hos Mathilda.
Nu hoppas att vi att de där små gaddarna snart spricker igenom så att vi får sova - både jag & Nikki. Mest Nikki. Stackarn!
Som tur är kommer hon inte minnas sina tandperser som vuxen - det kommer bara hennes mamma att göra! Haha!

..Midsommardagen 2016..

Förra året spenderade vi midsommardagen på Tjolöholmsslott, och vi valde att göra en repris på detta även iår. Jag fyllde bilen med barn, fick med mig farmodern, och sen begav vi oss. Pappan behövde tråkigt nog stanna hemma och jobba..
Men vädret höll sig i schack och likaså barnen, vilket gjorde att det blev över förväntan lyckat! Nova och Bianca åkte karuseller och spelade spel, och Leah & Nikki åkte dem med. Nikki åkte med i kaffekopparna, och det var nog med skräckblandad förtjusning. Det kändes nästan som att hon inte riktigt visste vad hon egentligen skulle tycka.. Kanske lite kul, fast ändå lite läskigt.
Farmorn tog sig en tur runt midsommarstången med Leah, och när barnen klämt i sig två korvar med bröd och fika kikade vi lite närmre på slottet och kände på havsvattnet nedanför.
Klockan var närmare halv sex innan vi var hemma, så det blev många roliga timmar spenderade där.
Men dagen var inte slut efter detta, utan övergick direkt vid hemkomst till en grillkväll hos grannarna. Där var vi säkerligen 20 pers, om man räknar med barnen, och kvällen fortsatte i samma trevliga anda som både dagen och gårdagen hade gjort.
Vi somnade som stockar sen när vi väl kom hem, och jag kan med handen på hjärtat säga att hela familjen har haft en alldeles utomordentligt bra midsommarhelg. Det känns även i knoppen just nu, för den är lite trött. Även barnen verkar behöva ta igen sig, för idag sov vår mellanpiggelin till 09:30! Leah som alltid brukar hoppa upp vid 06:00 i vanliga fall!
Vi tackar denna midsommar för iår! På återseende nästa år! 😊