..Fredag..

Näst sista dagen utav 2016.
Ett år som mest har varit "blaha", om jag ska vara ärlig.
Självklart många ljusglimtar, men också en hel del mörkare stunder.
Jag satsar på att försöka göra 2017 till ett gladare år.
Ett år där jag fokuserar på min älskade familj och de fina vänner jag har. Sånt som ger bra energi.

Leah har avklarat sin nyårtvagning idag, tillsammans med sin pappa och farmor. De har nämligen varit i Skene och badat, till Leahs stora lycka.
Hon är som en riktig fisk och älskar vatten, så att få bada i simhall ligger högt upp på hennes topp-lista. Att dessutom få göra det ensam, och få full uppmärksamhet utav både pappa och farmor. Det gjorde nog att hennes 2016 avslutades på bästa möjliga sätt! ❤️
Jag och Nikki hängde hemma så länge. Drack lite kaffe hos Elin, gjorde ärenden och handlade. På eftermiddagen somnade Nikki i mitt knä, och trots att det var alldeles för sent för att sova middag, hade jag inte mage att väcka henne. Så jag njöt utav stunden istället, klappade på henne och knåpade ihop mina nyårslöften i huvudet.
Som sagt, så är mitt största mål 2017 att fokusera på det positiva i mitt liv.
Positivt tänk, så kommer man långt.
Och sen tror jag nog att 2017 har en del guldkorn att bjuda på. Några vet jag redan om..
Jag är redo för ett nytt år, så imorgon firar vi!

..Jullov..

Nu har vi varit jullovslediga en vecka tillsammans, och efter nyår börjar mannen min att arbeta igen, men vi andra fortsätter ledigheten en vecka till.
Julen gick förbi smärtfritt och bra, och barnen var nöjda med både sällskap, klappar och att det kom två(!) tomtar - ja, sån tur hade vi iår. Enligt tradition firade vi jul hemma i Sällstorp. I strumpan låg det varsitt paket på morgonen, och vid tolv kom mormor, morfar och morbror Glenn på gröt och skinkmacka. Vid tre vankades det självklart Kalle Anka och vid fem kom resten utav släkten för ett gediget knytkalas med massor utav mat, och en julklappsöppning som hette duga. Det var nog tur att det var två tomtar!
Juldagen gick sen åt till att städa och leka med julklapparna. Pizzerian fick sig ett besök då vi inte var sugna på en omgång julmat till, och på kvällen blev det trevligheter hos grannarna 👍🏼

Vi har hunnit att träffa en del vänner i dessa lediga dagar, såsom Sofie & Sonja, Elin & Robban, Ulle & Rikard och Becka.
I måndags var vi även i Götet och hälsade på min farmor och farfar. Leah & Nikki lyckades att hitta deras godisgömma, så innan vi upptäckte dem hade de en riktig fest! Haha!

I tisdags hade vi våra två favoritkillar här över dagen, och spenderade större delen utav den utomhus. Adrian tog fram fyrhjulingen till barnens glädje, och vi tog oss en tur bort till fåren.

Igår gjorde vi en liten utflykt till vattenfallet innan vi fick kaffegäster. Där är slående vackert, och både Nikki och Leah tyckte att det var spännande med allt vatten.

..Godmorgon..

..såhär dan före dan.
Jag och mina två snoriga små steg upp 05:20 och var då redo att anta dagen. Eller iaf de andra två..
Nu sysselsätter de sig med att äta yoghurt, titta på Pippi och att pussla. Jag dricker mest kaffe och gäspar. Vi har lite fix och don att avklara inför morgondagen, och Adrian som alltid har så himla bra framförhållning behövde nog åka till Kungsmässan 🙈
Jag ska mest städa, köpa den sista julmaten, byta ut de vissna julblommorna (eftersom jag är sämst på att komma ihåg och vattna) och slå in de sista klapparna.

Barnen är laddade för julafton, och Leah tyckte att jag skulle baka en tårta inför vårt kalas med tomten imorgon. Hon har inte riktigt förstått det här med julafton, utan tror att någon fyller år imorgon. Jag har försökt förklara att ingen fyller år, men det ledde tydligen till att hon tror att det är tomten som fyller och att vi ska fira honom. Tja, iofs fyller ju Jesus år. Kanske skulle jag dra hela den historien för henne.. 😆
Då blir hon nog mer förvirrad än innan!

I veckan hade vi en söt liten tomtenissa som var väldigt taggad för julfest på förskolan.

Leah har för övrigt en väldigt stor kärlek till tomtar, och jag får i princip varje dag hämta alla tomtar som hon smugglar in i sitt rum från olika ställen i huset.
När hon var i 2 års åldern grät hon hysteriskt när jag plockade bort alla tomtar när julen var slut, så sen dess har jag lärt mig att göra det när hon sover eller inte är hemma. Haha!