..Mors dag..

Idag hyllas mammorna.
Det är vår dag, och jag är så tacksam över att jag hade turen att få bli mamma. 
Inte bara en gång, utan två!
Att jag sen dessutom har fått en "på köpet" är pricken över i:et.
Tre fantastiska prinsessor har jag i mitt liv.
Att vara mamma är det svåraste och tuffaste jag någonsin har gett mig in på. Tanken på att jag formar en annan människas liv kan vara skrämmande, och det dåliga samvetet kan ibland äta upp mig. Känslan av att aldrig räcka till är vardagsmat. Stressen, tröttheten, de gråa håren och tjatet. Även det är vardagsmat. 
Men.
Likaså är skratten, glädjen, lyckan, de härliga samtalsämnena, närheten och kärleken vardagsmat. 
Den där kärleken som är det största jag någonsin känt. Den är så ofantlig, så oändlig. Så ofattbar. Men så ren och oförstörbar.
Mina barn. Mitt liv.
Dem är det bästa som har hänt mig, och dem ger mig allt jag någonsin hade kunnat önska mig.

Tack för att jag får vara er mamma.
Tack för att ni är dem ni är.
Världens mest fantastiska ungar!
Jag älskar er så!
Och tack till min fina man som idag har hjälpt barnen att skämma bort sin mamma. Sovmorgon, rosor, lyxfrukost, kort och bakelse. Vad mer kan man begära?
Tack till dig Adrian. Tack för att du älskar mig i alla mina stunder. Både de bra och de dåliga. 
Du är min själsfrände. 

..Lördag..

Regnet öste ner, och jag & Nikki tog tåget till Götet för att träffa Ulle. Snart är det juni, vilket innebär att vår bästa Becka ska gifta sig! 
Så igår var vi på jakt efter klänningar till denna festlighet. 
Vi gick igenom en stor del utav Göteborgs utbud av affärer, och hittade tillslut varsin klänning. En lunch och en kaffepaus hann också klämmas in, och det var riktigt lyxigt med en shoppinrunda i lugn och ro, tillsammans med en god vän. Det var alltför längesedan sist! 
När jag kom hem på kvällskvisten så hade pappan och Leah fixat mat och haft en mysig dag ihop. 
Glad mamma, glad pappa och glada barn. Det är en perfekt kombination!
Maten fick tio av tio poäng! Min egna mästerkock! 

..Fredag..

07:00 väcktes hela familjen utav att det haglade imorse. Det lät så högt emot fönsterrutorna att jag nästan trodde att de skulle spricka. Leah blev livrädd, och jag fick bota mitt brutala uppvaknande med två koppar kaffe. På studs!
Men vi kom till liv och fick ordning på puls, morgontrötthet och alla bestyr.
Nova åkte till skolan och jag och de två minsta åkte efter frukosten till Läjet. 
Natta & Jamie bjöd på sällskap, lunch och hembakt till kaffet. Så urlyxigt! Och alldeles precis vad jag behövde - att bli lite bortskämd och att få skratta ihop med min vapendragare.
I 20 år har vi hängt ihop. Jag & Natta. Att vi sen också lyckades få barn samtidigt var verkligen en lyckoträff!
Det var med ett leende på läpparna och en mätt mage som jag körde därifrån när det var dags att hämta Nova efter skolan. Leah somnade som en stock i bilen, och ett mms från Natta visade att Jamie var lika slutkörd han. Det tar på krafterna att leka och att kivas om kundvagnar! 

När vi kom hem bakade vi rabarbermuffins, åt Amerikanska pannkakor och kollade på kort. Ikväll har Adrian och Leah dansat loss till riktig hårdrocksmusik. Leah har ärvt sin fars förkärlek till skrik och trummor, vilket Adrian är smått överlycklig för. 
Och att se en treåring headbanga med sin pappa ger faktiskt mamman lite glädje också. Iallafall resulterar det i många skratt!